Archives

now browsing by author

 

Dødsfald

20 års JUBILÆUM

 

Læs videre her, klik.

Sidste Nyt

Hermed et tilbageblik til 2000
Ole Johannsen og Laurits saluterer ved Krudttårnet, Rikke Nielsen er med.

 

Et billed fra 1998 hvor vi var helt under opstart.

Laurits Nielsen, Andy Hansen og Karsten Kjær.

Scenen ved Krudttårnet er Europaopaller samt 2 lånte kanoner fra Stavern,

 

 

Forbrødring Lørdag aftern

Nyhedsbrev

Se nyhedsbrev her. 

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev, se det her, klik…..

Kadetskolen

Nyhedsbrev

 

Klik på dette link hvis du vil se hele brevet, klik her….

Åbent hus

ÅBENT HUS I TORDENSKIOLDS BY 2018 

DEN 26. maj kl. 11.00 – 15.00.

 

Vi er nu i gang med at planlægge dagen, som igen skal føre til et succesfuldt ÅBENT HUS her på havnen i vores lokaler.

 

Dagen vil have følgende formål:

 

 • Præsentere – Tordenskiolds by – i sin helhed

Dvs. de forskellige grupper arbejder denne dag med de projekter og opgaver som er igangværende i respektive gruppelokaler eller fælles areal. Målet er at vise offentligheden hvad man som interesseret kan tage del i som medlem. Der appeleres til at man tilrettelægger aktiviteterne i værkstederne på en sådan måde, at interesserede kan – prøve – et eller andet.

 • Guidede rundture. For de gæster der ønsker dette, vil det på fastlagte tidspunkt (kl. 13.00) være muligt at få en rundvisning i Tordenskjolds by.

Her vil der blive rig lejlighed til at gøre holdt i hver gruppe, få svar på evt. spørgsmål og få vist forskellige aktiviteter osv. Det er særligt her de forskellige grupper, som har mulighed for at præsentere sig selv og vise hvad der ligger bag det der ender op med at være Tordenskioldsdage, men selvfølgelig også, at vi (foreningerne) er så meget andet.

 • Profil T-shirts vil blive fremstillet til lejligheden. Dvs. vi alle er i ens T-shirts til åben hus. Vi har bevidst planlagt at vi allesammen denne dag er aktive værter – klædt i civil TEMA T-shirt. Det gør det nemlig lettere for gæsterne at “finde os”, og vi undgår samtidigt, at vores historiske beklædning, bliver “unaturligt” i formålet med at vise hvordan alm. klub/gruppe aftener og aktiviteter forløber. Samtidigt bliver det mere gennemslags kraftigt, når vi i programmet har indslag med karakter af opvisning, – hvor der netop anvendes historiske dragter.
 • Små events baseret på færdigheder som grupperne hver især besidder.
  F.eks: eksercits, fremvisning at adelskjoler (vise, forklare hvad der indgår i en sådan) mulighed for at prøve tøj, audition til årets skuespil, en dag i skolestuen…. Osv.
 • Gratis kaffe og kage, der vil hele dagen være frisk kaffe på kanden og hjemmebagt kage. For børnene vil der være saftevand. Artilleriet har gang i gryden med Garnisionssuppe, som gæsterne selvfølgelig også vil få lejlighed for at smage. 
 • Tidligere medlemmer. En særlig indbydelse vil blive sendt ud til tidligere medlemmer. OBS OBS OBS !!! Skal vi gennemføre dette i år ??

I anledning af Købstadsjubilæet kan vi indbyde til at medvirke igen ??

 • Fortælling. Vi arbejder på at få en spændende person til at fortælle store oplevelser, frivillighed, foreningslivet og/eller lign. Fortællinger om alt det andet TSF og T.dage 1717 også arbejder med, foruden Tordenskioldsdage.
  I årene 2012-2014/15 var der krise i mange festivaler rundt om i landet. Meget pga år med dårligt vejr. Men også pga generel afmatning. Rigtig mange mindre festivaler måtte dreje nøglen om. TSF, T.dag 1717 og Fonden Tordenskiold har derimod lykkedes at navigere Tordenskioldsdage igennem og holde næsen oven vande. Det er ikke tilfældigt… det er alle medlemmers indsats og fortjeneste, med det engagement og drive som lægges i det frivillige arbejde, viljen til at ”gå det lille ekstra skridt”, modet til at tænke ud af boksen og den ”know how” der er opbygget igennem årene. Og så er der grundlæggende opbakning til Fonden Tordenskiold og til at Frederikshavn, har et projekt som levendegør den maritime historie med afsæt i fortællingen der startede som et folkeligt skole- og markedsførings projekt i 1998 ved Krudttårnet.

Det ovenstående program pitch, er absolut overkommeligt og vi sætter her nogle kalenderpunkter op, som vil sikre at alle er inddraget og klar til at slå dørene op den 5. maj.

KALENDER – ÅBENT HUS den 5. maj:

 

 • Styregruppe møde den 28. februar kl. 18.00 – opfølgning!
 • Program elementer fra grupperne samt T-shirt størrelser, skal være styregruppen i hænde SENEST d. 6. april kl. 12.00.
 • Styregruppe møde d. 9. april kl. 19.00
 • Fælles INFO d. 23. april kl. 19.00, med udlevering af T-shirts for ALLE der deltager i ÅBEN HUS i Tordenskjolds By.

 

 1. Markedsførings plan – deadline – 24. april: Poster, annoncer, Facebook annoncer, PR-historier

 

Tordenskjolds soldater…. Hva´dælen nøler vi efter.

Venlig hilsen styregruppen:
Inge Dyg
Doris Jensen
Susanne Wennerwald

Laurits Nielsen

Jan Michael Madsen

Arrangement i 2018

300 år på Borgarsyssel, Sarpsborg, Norge

Dere inviteres herved til å delta i et fem dagers event på Borgarsyssel museum, Sarpsborg i Norge.
Vi vil gjenskape allmuens dagligliv i Østfold. Hvordan var livet for vanlige mennesker? Hva gjorde de for 300 år siden? Hva måtte til for å holde samfunnet i gang? Svenskene truer, tiden er Den store Nordiske krig.
 
Vi ønsker å blåse liv i de gamle husene på Borgarsyssel museum ved å vise publikum hvilke håndverk og daglige gjøremål som man kunne oppleve i Østfold på denne tiden. Publikum vil få smake på, føle og oppleve tiden så tidsriktig som mulig. Dette er ikke et militærhistorisk event, men det er beredskaps tid i Norge. En viss militær tilstedeværelse vil det være. 
 
Hver dag vil ha et hovedtema. Vi ønsker velkommen aktører som kan og vil bidra med diverse håndverk og andre aktiviteter som vil være naturlig for et lokalsamfunn for 300 år siden.
 
Det vil være anledning for en del av aktørene å bo og å overnatte på museet disse dagene. Se følgende link for info og påmelding: 300 år på Borgarsyssel – kom og blås liv i historien! – Østfoldmuseene

Alle medlemmer er velkommen til at deltage i dette arrangement, alle udgifter er for deltagernes egen regning.

Se indbydelsen her, klik…..

Tilmelding, klik…