Arrangement

now browsing by category

 

Løstlejer i Arendal, Norge


Se hele indbydelsen, Klik her…

1704 Kongen Kommer

Kong Frederik IVs Tambourafdeling  vil med dette invitere til det årlige arrangement «1704 Kongen Kommer!»1. juni 2019. 
Nytt av året er at vi har flyttet datoen – for i år – til 1. juni, og stedet er i år den barokke festningsperlen Kongsten Fort som ligger et lite stenkast utenfor Gamlebyen i Fredrikstad.Vi antar at dette påvirker publikum, som jo har vært svært flinke til å møte opp når vi har arrangementet inne i byen, så vi regner ikke med at fullt så mange som kommer for å se på. Grunnen er at i år har KFT et tett samarbeid med Østfoldmuseene – avdeling Fredrikstad, som vi har inngått en sponsoravtale med. Det innebærer at vi blant annet  formidler fortets historie, slik vi har gjort det tidligere, men det er nå mange år siden. Stedet fortjener en gjenoppvekking av sin tornerosesøvn, og musikk, uniformer, skudd og festligheter hører absolutt hjemme der ute. 
Vi vil be avdelingene om samlede påmeldinger med antall deltakende personer til arrangementet, og en tilbakemelding om de ikke kan komme til oss i år. Når antallet er påmeldt, sender vi en faktura for deltakelse på forbrødringen (kr 100 pr person) lørdag kveld (legg merke til at drikkevarer kan/må medbringes).Vi vet at det er fler arrangement på vår og sommerhalvåret, og noen kollisjoner er ikke til å unngå – med tilhørende prioriteringer.  
Vedlegget nedenfor gir fyldig informasjon om gjennomføringen og skisse til tidsplanegging. 
Hjertelig velkommen, alle sammen. 

Med vennlig hilsenCarl Henrik Amundsen.

TSF’s Ceremonimester er gerne behjælpelig med at arrangerer reje til “Kongen Kommer” 28931006, laurits@tordenskiold.dk

Sikkerhedskursus

Se indbydelse her

Tilmelding her

Løstlejr..

Se hele indbydelsen her, klik

Flisen skanse

Invitasjon til Slaget på Flisen skanse.En samling i Norge for 1700 og 1800-talls soldater og sivile.  14.-16. juni 2019 

Det arrangeres en stor Nordisk leir for 1700- og 1800-talls soldater og sivile. Et felles angrep på den restaurerte skansen fra tidlig på 1700-tallet og et feltslag. Kun historiske telt og utstyr synlig i leiren. Det er begrenset mulighet til å bo i hus på stedet, men noen med spesielle behov kan vi få plass til. Det er plass til sivile telt/campingvogn/husbil i nærheten.

Flisa ligger Nord for Kongsvinger. Flisen skanse ligger øst for Flisa sentrum langs RV 206

En foreløpig plan:

Fredag 14 juni. Etablering av leir. Sosialt på danseplassen i skogen.

Lørdag 15 juni. Levende leir. Trening på slaget. Avdelingene viser eksersis. Aktiviteter for barn. Svensk angrep på skansen og et feltslag. Fest med mat og sosialt samvær på danseplassen.

Søndag 16 juni. Levende leir. Avdelingene viser seg frem. Guidet tur til Trangen der «slaget på Trangen” sto i 1808.

Arrangør er Solør salutt, som er en 1700-talls artilleriforening og Åsnes kommune. Militær ansvarlig Erik D Ryen, Nordenfjeldske Grenader Compagnie. Leiransvarlig; Kjetil R Johansen, 13de batteri. Marketeri/tross; Jane-Ann Lindahl, 13de batteri.   

Arrangøren holder; mat, vann, ved, halm, krutt og fest på kvelden.  Matallergi? Kontakt Jane-Ann. jane_ann_l@hotmail.com

Påmelding innen 30 mai må inneholde: Avdelingsnavn og årsperiode. Antall og navn på infanterister, artillerister, musikanter, sivilister. Antall kanoner, hester, soldattelt og offisertelt.

Vi håper at så mange som mulig av militærhistoriske foreninger fra 1700 og 1800 talls miljøet i Norden har mulighet til å komme, slik at opplevelsen for deltagere og publikum blir så optimal som mulig.

Vi har en side på Facebook. «Slaget på Flisen skanse». Siden oppdateres.

Kontakt for deltagere: Kjetil R Johansen  kjet-j3@online.no  +4791846466

Invitation

Se Billeder

Arendal Borgerlige Militaire

Se indbydelsen her, klik….

Åbent hus

ÅBENT HUS I TORDENSKIOLDS BY 2018 

DEN 26. maj kl. 11.00 – 15.00.

 

Vi er nu i gang med at planlægge dagen, som igen skal føre til et succesfuldt ÅBENT HUS her på havnen i vores lokaler.

 

Dagen vil have følgende formål:

 

 • Præsentere – Tordenskiolds by – i sin helhed

Dvs. de forskellige grupper arbejder denne dag med de projekter og opgaver som er igangværende i respektive gruppelokaler eller fælles areal. Målet er at vise offentligheden hvad man som interesseret kan tage del i som medlem. Der appeleres til at man tilrettelægger aktiviteterne i værkstederne på en sådan måde, at interesserede kan – prøve – et eller andet.

 • Guidede rundture. For de gæster der ønsker dette, vil det på fastlagte tidspunkt (kl. 13.00) være muligt at få en rundvisning i Tordenskjolds by.

Her vil der blive rig lejlighed til at gøre holdt i hver gruppe, få svar på evt. spørgsmål og få vist forskellige aktiviteter osv. Det er særligt her de forskellige grupper, som har mulighed for at præsentere sig selv og vise hvad der ligger bag det der ender op med at være Tordenskioldsdage, men selvfølgelig også, at vi (foreningerne) er så meget andet.

 • Profil T-shirts vil blive fremstillet til lejligheden. Dvs. vi alle er i ens T-shirts til åben hus. Vi har bevidst planlagt at vi allesammen denne dag er aktive værter – klædt i civil TEMA T-shirt. Det gør det nemlig lettere for gæsterne at “finde os”, og vi undgår samtidigt, at vores historiske beklædning, bliver “unaturligt” i formålet med at vise hvordan alm. klub/gruppe aftener og aktiviteter forløber. Samtidigt bliver det mere gennemslags kraftigt, når vi i programmet har indslag med karakter af opvisning, – hvor der netop anvendes historiske dragter.
 • Små events baseret på færdigheder som grupperne hver især besidder.
  F.eks: eksercits, fremvisning at adelskjoler (vise, forklare hvad der indgår i en sådan) mulighed for at prøve tøj, audition til årets skuespil, en dag i skolestuen…. Osv.
 • Gratis kaffe og kage, der vil hele dagen være frisk kaffe på kanden og hjemmebagt kage. For børnene vil der være saftevand. Artilleriet har gang i gryden med Garnisionssuppe, som gæsterne selvfølgelig også vil få lejlighed for at smage. 
 • Tidligere medlemmer. En særlig indbydelse vil blive sendt ud til tidligere medlemmer. OBS OBS OBS !!! Skal vi gennemføre dette i år ??

I anledning af Købstadsjubilæet kan vi indbyde til at medvirke igen ??

 • Fortælling. Vi arbejder på at få en spændende person til at fortælle store oplevelser, frivillighed, foreningslivet og/eller lign. Fortællinger om alt det andet TSF og T.dage 1717 også arbejder med, foruden Tordenskioldsdage.
  I årene 2012-2014/15 var der krise i mange festivaler rundt om i landet. Meget pga år med dårligt vejr. Men også pga generel afmatning. Rigtig mange mindre festivaler måtte dreje nøglen om. TSF, T.dag 1717 og Fonden Tordenskiold har derimod lykkedes at navigere Tordenskioldsdage igennem og holde næsen oven vande. Det er ikke tilfældigt… det er alle medlemmers indsats og fortjeneste, med det engagement og drive som lægges i det frivillige arbejde, viljen til at ”gå det lille ekstra skridt”, modet til at tænke ud af boksen og den ”know how” der er opbygget igennem årene. Og så er der grundlæggende opbakning til Fonden Tordenskiold og til at Frederikshavn, har et projekt som levendegør den maritime historie med afsæt i fortællingen der startede som et folkeligt skole- og markedsførings projekt i 1998 ved Krudttårnet.

Det ovenstående program pitch, er absolut overkommeligt og vi sætter her nogle kalenderpunkter op, som vil sikre at alle er inddraget og klar til at slå dørene op den 5. maj.

KALENDER – ÅBENT HUS den 5. maj:

 

 • Styregruppe møde den 28. februar kl. 18.00 – opfølgning!
 • Program elementer fra grupperne samt T-shirt størrelser, skal være styregruppen i hænde SENEST d. 6. april kl. 12.00.
 • Styregruppe møde d. 9. april kl. 19.00
 • Fælles INFO d. 23. april kl. 19.00, med udlevering af T-shirts for ALLE der deltager i ÅBEN HUS i Tordenskjolds By.

 

 1. Markedsførings plan – deadline – 24. april: Poster, annoncer, Facebook annoncer, PR-historier

 

Tordenskjolds soldater…. Hva´dælen nøler vi efter.

Venlig hilsen styregruppen:
Inge Dyg
Doris Jensen
Susanne Wennerwald

Laurits Nielsen

Jan Michael Madsen

Arrangement i 2018

300 år på Borgarsyssel, Sarpsborg, Norge

Dere inviteres herved til å delta i et fem dagers event på Borgarsyssel museum, Sarpsborg i Norge.
Vi vil gjenskape allmuens dagligliv i Østfold. Hvordan var livet for vanlige mennesker? Hva gjorde de for 300 år siden? Hva måtte til for å holde samfunnet i gang? Svenskene truer, tiden er Den store Nordiske krig.
 
Vi ønsker å blåse liv i de gamle husene på Borgarsyssel museum ved å vise publikum hvilke håndverk og daglige gjøremål som man kunne oppleve i Østfold på denne tiden. Publikum vil få smake på, føle og oppleve tiden så tidsriktig som mulig. Dette er ikke et militærhistorisk event, men det er beredskaps tid i Norge. En viss militær tilstedeværelse vil det være. 
 
Hver dag vil ha et hovedtema. Vi ønsker velkommen aktører som kan og vil bidra med diverse håndverk og andre aktiviteter som vil være naturlig for et lokalsamfunn for 300 år siden.
 
Det vil være anledning for en del av aktørene å bo og å overnatte på museet disse dagene. Se følgende link for info og påmelding: 300 år på Borgarsyssel – kom og blås liv i historien! – Østfoldmuseene

Alle medlemmer er velkommen til at deltage i dette arrangement, alle udgifter er for deltagernes egen regning.

Se indbydelsen her, klik…..

Tilmelding, klik…

 

Arrangementer i 2018

Slaget i Dynekilen, Larvik(Stavern), Norge

Alle medlemmer er velkommen til at deltage i dette arrangement, alle udgifter er for deltagernes egen regning.

Se indbydelsen her, klik…

Tilmelding til Bernt Johnsen: tordenskiold12@gmail.com inden 15. maj 2018

Arrangementer 2018

Kongen Kommer Fredrikstad, Norge

Alle medlemmer er velkommen til at deltage i dette arrangement, alle udgifter er for deltagernes egen regning.

Tilmeld dig her, klik….

Se indbydelsen, klik…

Se kort over området, klik….