Artilleriet i Gadebusch i Tyskland.

Fladstrands Artillerie Corps deltog 6-8. juli 2012 i 300 års fejringen af slaget ved Gaderbusch

7 artillerister, 1 skøge og 2 artillerister fra Fåborg Kanonerlaug, alle medlemmer af TSF kørte den lange vej til Gadebusch som ligger på højde med Hamburg og lidt mød øst.

Det var første gang Artilleriet deltager i en lejr hvor alle overnatter i telt, men bestemt ikke sidste gang.

En stor oplevelse at deltage i et berømt slag sammen med Tysker, Nordmænd, Svensker, Svejtser og Russer og så selvfølgelig os selv fra Danmark.

Vores gruppe blev nævnt på behørig vis da Dannebrog  blev båret forbi VIP-tribunen.

Vi kan med stolthed fortælle at vores kanoner er dem der skyder med det bedste brag.

Vores militær bus vagte en del opsigt ikke mindst i lejren, på vej hjem blive vi opholdt af det Tyske Told-Politi som lige ville vide hvor vi havde bussen fra, 6 kampklædte politifolk med letvægts skudsikker veste tilbageholdt  bussen imedens vore papirer på bussen blev gransket, de var selvfølgelig i orden. Kenneth kunne ikke lade ære og vise dem at vi også havde uniformer men dog i en lidt ældre udgave. Vi gik også til bekendelse at vi havde to kanoner i våre trailer, men det var de ikke interesseret i, derimod spurgte de om vi havde fået penge for at deltage, hvilke vi kunne fortælle at det havde vi ikke. De var nu meget flinke, det lyder måske som om vi bare klarede den i stiv arm men skal vi være ærlig var vi nu en lille smule nervøse indtil alt blev fundet i orden.

.

.

.